Ревидирани кодекс понасања је у изради. Ученици Гр15 и професорица Јелена Вуковић Визи.

 

The gallery was not found!

 

Интервју – Весна Дедић

У  суботу 10.6.2017. у књижари ,,Вулкан” у ценрту Новог Сада одржан је сусрет са ауторком књиге ,,Сети се наше љубави “ нашом познатом новинарком, аутором емисије ,,Балканском улицом “ а од скоро и једном од оснивача пројекта ,,Булевар женских тајни”, Весном Дедић. О својим романима, емисији, као и о томе коју књигу препоручује младима као обавезну литературу, али и  о томе коју песму она воли да наручи кад је с пријатељима у кафани,  са осмехом је испричала Весна Дедић.

Аутор: Марија Судар Т-13

Похвала на конкурсу „Светосавље и наше доба“

И ове године су ученици наше школе учествовали на међународном конкурсу „Светосавље и наше доба“ показујући интересовање за лепу реч и лепо писање. У категорији калиграфија, похваљен је ученик Лука Иличић из одељења Гео 31 .

Конкурс организују Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Коло српских сестара Епархије бачке, Одбор за веронауку Епархије бачке, Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружење војвођанских учитеља.

IMG_3905

 

Позоришне чаролије у нама рађају нове визије, доживљаје и употпуњују машту

pozorisne-carolije

  У среду, 22.03.2017. године посетили смо представу “Реконструкција“ на камерној сцени СНП-а, са Славеном Дошло у главној улози. Представа највише говори о тинејџерима и њиховим проблемима. Након завршетка представе одржана је радионица са глумцима и дружење, где смо имали прилику да причамо са њима. О почетку каријере, о раду и досадашњим улогама и осталим питањима, Славен Дошло, испричао је специјално за нас:

Како си одлучио да постанеш глумац, кад се јавила жеља да се бавиш глумом?

Славен: Кад сам био клинац, негде пети разред основне школе, волео сам да глумим и забављам своје. Потом се основао драмски студио у Сомбору и то је била за мене идеална прилика да се упишем и учим глуму, касније је то постао и мој позив.

Да ли си имао неког узора?

Славен: Никад нисам имао неког узора, али пошто сам одрастао у Сомбору, где је поприлично јако позориште, гледао сам представе и тадашње глумце и они су ме подстакли да и сам глумим, а касније, поготово сада, гледам да од сваког покупим по мало од оног што ме занима.

Какво искуство носиш са снимања филма “Бисер Бојане“?

Славен: Било је супер. То је комерцијални филм који смо недавно радили. Било је то једно организовано, озбиљно снимање. Снимали смо у Црној Гори и на Ади Бојани. Било је уживање, тако да смо се супер провели и направили један леп филм.

Какву би карактерну улогу волео да добијеш у будућности?

Славен: Волео бих да добијам нешто различитије од онога што сам играо до сада.

Да ли пратиш доделу Оскара?

Славен: Пратим, али ове године нисам.

Да ли би волео да добијеш Оскара као главни глумац?

Славен: Оскар је увек добродошао, али нешто нарочито се не заносим тим великим наградама и тим великим стварима. Гледам да идем корак по корак и да неко препозна квалитет, онда је то неки додатни подстицај. У суштини није да се претерано надам неким великим наградама.

Да ли мислиш да те награде могу само да подстакну младе глумце?

Славен: Наравно да могу да подстакну, али увек постоји проблем тога да ти мораш стално да трајеш, из пројекта у пројекат улазиш у суштину подједнако негде и несигуран. Спремнији си него што си претходно био, али опет та награда, што се десила, не мора да значи да ћеш у следећој ствари бити бриљантан и да ћеш бити добар.

Славен нам се захвалио на пријатном разговору, са обећањем да ће посетити нашу школу.

                                                                                Интервју урадила Марија Судар Т13

 

ШКОЛСКА ГОДИНА 2014/2015-

Радови настали на секцији Анимације и предмету Компјитерске анимације – садрже аутентичне визије покретних цртежа поједностављених употребом рачунара, који им омогућава да конкретизују своје ликовне изразе и цртеже употребом покрета. Ментор: Јурик Желимир

no images were found

 

Радови за конкурс “Светосавље и наше доба“:

no images were found

 

ШКОЛСКА ГОДИНА 2013/2014-

no images were found

ШКОЛСКА ГОДИНА 2016/2017-