Рељеф Милеве Марић – Ајнштајн

Ученици ликовне секције заједно са професорицом Јеленом Вуковић имали су идеју да ураде портрет Милеве Марић Ајнштајн на несвакидашњи начин.

Рељеф су представила на свечаном отварању у холу наше школе 14.маја 2014. Отварање је уприличио директор школе др Станко Матић као и бројне колеге и ученици.

Рељеф који смо представили резултат  је висемесечне преокупације, рада,талента и жеље да се идеја спроведе у дело. Рељеф  велицине 1.38 X 1.46 цм у потпуности смо реализовали од алуминијумских затварача за флаше. Затвараче смо марљиво сакупљали све док нисмо сакупили  потребну  количину да отпочнемо реализацију захтевног рељефа. Затвараче смо исправљали, секли на половине и четвртине, а затим смо четвртине савијали на шест  углова и све укуцавали ексерима за подлогу. Кренули смо од позадине ка Милевином  лику . Несебично смо користили ликовне елементе. Рељеф је урађен ахроматским вредностима сивих, беле и црне. Такође смо Милевино име урадили у стилском јединству од истог материјала.  Уз дружење и рад сваким даном смо  опажали  напредак и то нас је посебно инспирисало и мотивисало.

Похваљујем ученике који су својим несебичним радом учинили да наш ликовни рад изгледа управо онако како смо првобитно и замислили. Ученици су се поставили као прави професионалци чије сам мишљење и коментаре уважавала.

Ученици:

Т23 – Јована Сич, Јелена Сенић, Николина Секуловић, Драгана Николић, Александра Кронић, Данијела Нежић.

Т12 – Изабела Сабо, Невена Бабић

В22 – Кристина Радовановић, Петар Лукић.

Професор Јелена Вуковић

DSCN0443

OВДЕ прочитајте текст који су објавили медији о нама.

no images were found

 

На часовима цртања и сликања

Професори Јелена Вуковић и Борислав Николић са одељењем Т22 на часу цртања и сликања правили су веома интересантне, шарене и разнолике маске. Креативност наших ученика је посебно важна и треба је развијати, а они су посебно били мотивисани када су знали да ће неко од малишана добити њихову маску на поклон.

Ученици одељења Н21 на часовима цртања и сликања испољили су свој таленат и ову су најбољи радови.

no images were found