Додела признања  најуспешнијим школама општине града Новог Сада у школским спортским такмичењима у 2016/2017.г.
Наша школа је ЈЕДИНА имала учешће на СВИМ школским такмичењима у 2016/2017.год.

no images were found

XXI Републичко такмичење средњих стручних школа у подручју рада Хемија, неметали и графичарство, за групу графичарство

УСПЕХ ЗА ПОНОС

Наши такмичари из Крушевца у екипној и појединачној конкуренцији донели су четири пехара и девет медаља

 

 Две деценије Републичког такмичења графичара својим учешћем и оствареним резултатима, пре свих, обележила је наша Школа. Увек смо били међу најбољима, а често и најбољи. Пехари и медаље заслужно красе наше витрине. Били смо, а и сада смо, поносни на то. Оно што смо били, сада смо и превазишли.

На XXI Републичком такмичењу средњих стручних школа у подручју рада Хемија, неметали и графичарство, за групу графичарство у Крушевцу, убедљиво смо надмашили све учеснике, па и сами себе. Наши такмичари, у екипној и појединачној конкуренцији, донели су четири пехара и девет медаља. У екипном делу такмичења, за четири образовна профила, наша Школа је освојила три прва места. Наши такмичари били су најбољи у образовним профилима техничар графичке дораде, техничар за графичку припрему и техничар за обликовање графичких производа. У образовном профилу техничар штампе наши ученицу освојили су друго место.

У појединачном делу овогодишњег такмичења наши ученици су такође били веома доминантни. Показаним знањем, умећем и креативношћу убедљиво су се истакли у односу на друге. У образовном профилу техничар за обликовање графичких производа Марија Пезеровић је освојила прво место са максималних 100 бодова. Стојанка-Нина Матић освојила је друго место са 95 бодова. Заслужан успех постигли су наши ученици у образовном профилу фотограф. Викторија Амбрустер убедљиво је заузела прво место са 95 бодова, а Дарко Сретић био је други са 87 бодова. У делу такмичења за образовни профил техничар графичке дораде била је Жељана Лулић и освојила је прво место са 99 од максималних 100 бодова, док је Јована Станојевић са 85 бодова заузела треће место.

Завидан резултат постигао је и Ћендрим Баљинца који је са 96 бодова био најбољи у делу такмичења за образовни профил техничар штампе. Невен Билић заузео је шесто место са освојена 72 бода.

У образовном профилу техничар за графичку припрему, за само један бод, измакнуло нам је друго место. Наше ученице Марија Анђелковић и Тијана Миодраговћ поделиле су треће место  са освојених 82.5 бодова.

Никако не смемо да заборавимо да нагласимо ангажовање професора у припреми наших ученика, пошто су освојене награде и њихова заслуга.

Учешће на XXI Републичком такмичењу и постигнути завидни резултати несумњив су успех, али и обавеза ученицима да наставе даље, да буду пример другима, да крену истим путем, који осим личног задовољства омогућава и друге олакшице, пре свега када је у питању даље школовање, обогаћивање знања и усавршавању у стручном раду.

Припремила: Биљана Поповић

 

X ШКОЛСКА ОЛИМПИЈАДА У ВРAЊУ

 

Временске непогоде и обилне падавине у Врању, у периоду  када се одржавало школско такмичење у  атлетици, нису спречиле ученике наше школе да буду најбољи на свим пољима и у свим дисциплинама. Њихов мото је био  да уколико никада не одустану на путу до циља тамо сигурно и стижу, а ако се на том путу и потруде и вредно раде тада им је успех загарантован.

Под менторством професорице физичког васпитања, Данице Стојилковић, вредно су вежбали, дружили се и постигли брилијантне резултате:

Јелена Грујић  која се такмичила на 400 метара, Зорана Грујић на 800 метара, Маја Миралем на 100 метара, Тамара Шуша је бацал куглу, Наташа Станковић је скакала у даљ, исто као и Урош Ијачић, док је Дарја Боснић скакала у вис.

Захваљујући одличној атмосфери међу такмичарима, подршци и мотивацији професорице Дане и спремности  да дају свој максимум ради екипе из  Врања у нашу школу стигао је златан пехар са  X школске олимпијаде .

Дарја Боснић Граф 11

 

„Дани ћирилице“ Баваниште 2016. год.

Поново међу најбољима -„Дани ћирилице“ Баваниште 2016. године

На Републичкој смотри „Дани ћирилице“ Баваниште 2016. год.  ученице наше школе постигле су значајан успех:

 1. Јелена Антић Гео21- освојено 1. место у категорији веза-ментор: професор Славица Белић
 2. Наташа Хромиш Гео31- освојено 2. место у категорији иницијала- ментор: професор Весна Милошевић

У конкуренцији 370 основних и средњих школа и преко 4 000 учесника из Србије, Републике Српске, Црне Горе, Македоније, Словеније, Руске Федерације, Грчке, Швајцарске, Италије, Аустралије били смо међу најбољима.

„Дани ћирилице“ традиционално се боре за очување српске културне баштине, језика и писма.

 

Републичко такмичење текстилних и кожарских школа

Најбољи ученици наше школе и ове године учествовали су на Републичком такмичењу у Младеновцу од  21-23. 04. 2016. године. Трећу годину заредом, постижу најбоље резултате:

 1. место из предмета кожарски материјали освојио је ученик Јурешић Александар, менторка- Ксенија Димитрић; као и Вулић Наташа из израде одевног предмета од текстилног материјала, менторка- Јадранка Килибарда;
 2. место из предмета текстилни материјали освојила је Ђурђевић Каћа, менторка- Драгана Зубић; и Секуловић Наташа из предмета моделовање и израде кројних делова одеће, менторка- Радојка Москаљ, и за изложбу ученичких радова, менторка- Наташа Трајковић;
 3. место освојио је ученик Цицка Филипос из предмета кожарски материјали, менторка- Ксенија Димитрић.

 

Национално такмичење из социјалног предузетништва

2IMG_1461876626392 1IMG_1461916431448У уторак, 26. априла, у Крагујевцу је одржано Национално такмичење из социјалног предузетништва на коме је учествовало петнаест ученичких компанија који су претходно прошли селекцију и то из средњих школа из Ниша, Ужица, Београда, Вршца, Краљева, Новог Сада и Трстеника. Презентовали су бизнис планове својих социјалних предузећа у оквиру којих се баве решавањем неког друштвеног проблема на економски одржив начин.
Друго место припало је ученичкој компанији „Поопy Боx” и ученицима Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн” у Новом Саду:
Марија Ковачевић
Теодора Димитријевић
Сара Агић
Душан Ивић
Марко Перић
Наставник-ментор: Ивана Ваван

 

 Tакмичење „Хуманост на делу“

2 11У Центру Нови Сад Универзитета Сингидунум одржано је у решавању студије случаја под називом „Хуманост на делу“. Такмичење је организовао Пословни факултет Универзитета Сингидунум, а учествовали је 15 тимова из средњих школа Војводине.
Ученицима и њиховим менторима из Новог Сада, Руме, Сремске Митровице, Руског Крстура, Суботице и Пећинаца су се најпре обратили проф. др Зора Коњовић, директорка Центра Нови Сад и доц. др Јелена Гајић, која је саопштила пропозиције такмичења и задатак који је требало решити.
Такмичари су имали два сата да припреме презентацију и решење задатка.
Ученици из наше школе су учествовали на овом такмичењу и то Јовичић Драган, Кузмановски Душан, Поповић Урош и Сеч Владимир сви из одељења Гео 41 са професорком Иваном Ваван. Ученици су награђени комплетом уџбеника из области економије.

 

 

 Прво место на Машкаради за дизајн колекције и за сценски наступ

Машкарада је програм Музеја Војводине који се организује протеклих 20 година и њиме се обележава почетак пролећног циклуса покладних обичаја.

У петак 11. марта испред Музеја Војводине састали су се најмаштовитији Новосађани, школе и удружења, као и гости из других места, и заједно прошетали градским улицама.

Наша школа је учествовала на Машакаради и освојила прво место за дизајн колекције и за сценски наступ. Представили смо се колекцијом од шест пончоа и маски. Награђени су радови ученица из одељења Т13: Ивана Кнежевић, Кристина Дамић, Сара Веселиновић, из К12: Ања Варга, Ивана Стаменковић и Маја Димитријевић, које су урадиле дизајн, заједно са наставником Бориславом Николићем.

На практичној настави са одељењима Т23 и Т43 реализоване су идеје уз помоћ наставника: Ана Бовђиш, Јадранка Килибарда, Драгица Анђелковић, Милана Гњатовић, Весна Вајнбергер, Радојка Москаљ, Милован Стојковић и Ксенија Димитрић. Покретач читаве идеје и реализатор је наставник Борислав Николић.

no images were found

 

 

Градска смотра рецитатора

Наша школа била је домаћин градске Смотре рецитатора “ Песниче народа мог „. Такмичење је одржано у Свечаној сали школе 10. марта 2016. године.

Преко стотину рецитатора такмичило се у три категорије. Милан Новаковић, глумац и стручни сарадник Академије уметности у Новом Саду, имао је задатак да изабере најбоље рецитаторе.
Школску и градску Смотру рецитатора организовала је Пламенка Лаћарац, библиотекар наше школе. 

no images were found

 

 

Школско такмичење рецитатора

Школско такмичење рецитатора одржано је 4.марта 2016. године у Библиотеци наше школе. Учествовало је двадесет рецитатора који су показали завидну вештину говора, настављајући лепу и дугогодишњу традицију.

На градску Смотру рецитатора пласирало се седам ученика: Владимир Сеч Гео 41, Стефан Кемера Гео 41, Немања Шуштум В 42, Багић Јелена В 42, Снежана Крстић Т 42, Стеван Секулић А 31 и Снежана Лукић А 41.
Њихови ментори биле су проф. Радмила Сатарић, проф. Весна Милошевић и проф. Весна Тегелтија-Дујаковић. 

no images were found

 

Школско такмичење из примене рачунара у грађевинарству

Школско такмичење из примене рачунара у грађевинарству Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“ одржано је 12. марта 2014. године.

Ово такмичење се одржава за ученике треће године грађевинског смера, који слушају овај предмет. Задатак подразумева да ученици примене знање из цртања у АUTO CАD – у, које су стекли на редовној настави.

Ове године такмичењу је присуствовало деветoро ученика са свих грађевинских смерова:

 1.      Игор Радак                  H31
 2.      Моника Такач            Н31
 3.      Митар Ковач              А31
 4.      Кристина Полих      А31
 5.      Никола Наерац          В32
 6.      Михајло Морача       В32
 7.      Душан  Слепчевић   В32
 8.      Марко Радовац           Х31
 9.      Александар Бојовић  Х31

Победник  је ученица  Кристина  Полих из одељења А31, са освојених деведет два бода од могућих сто. Она ће се даље такмичити на Републичком такмичењу од о3. до 05.априла у Чачку, и надамо се постићи подједнако добар успех.

Професорице које су спремале ученике су Љубица Максимовић и Ива Киш

DSCN1044.DSCN1043

 

Такмичење „Пословни изазов“ 

Треће регионално такмичење „Пословни изазов“ које је одржано 20. фебруара 2014. године у Новом Саду реализовала је организација Достигнућа младих у Србији уз финансијску помоћ америчке организације за међународни развој – USAID Serbia, а окупило је  деведесет ученика из четрнаест  средњих школа са територије Војводине.

Такмичење је конципирано тако да се ученици деле у тимове од по пет учесника са својим вршњацима из других школа, затим им се чита задатак, односно „изазов“ који је био „Пословна прилика за железнички саобраћај“, након чега ученици  треба да осмисле своју идеју као одговор на „изазов“, да направе бизнис план и израде PowerPoint презентацију и затим имају троминутно излагање пред жиријем.

Ученици наше школе који у оквиру плана и програма својих образовних профила имају предмет предузетништво учествовали су на овом такмичењу под менторством проф. Иване Ковачевић, а то су:

 1)      Драгана Бајић  – Дто 41

 2)     Огњен  Бошковић  – Гео 41

 3)      Филип Бурсић – Гео 41

 4)      Горан Козомора  – Гео 41

 5)     Тина Маринковић  – А 41

 6)      Дијана Родић  – Дто 41

 7)      Владимир Самарџија  – Гео 41

 8)      Александар Стојковић  – А 41

 9)      Милица Томашевић  – А 41

10) Катарина Фрајс  – Дто 41

а узели су учешће у сва три првопласирана тима и то:

I место  Огњен Бошковић  – Гео 41

II место Тина Маринковић  – А 41

III место  Катарина Фрајс  – Дто 41

Чланови три првопласирана тима обезбедили су себи место у националном финалу које ће се одржати у септембру 2014. године у Београду, а победнички тим ће учествовати и на „Пословном изазову“ Западног Балкана који ће се одржати у априлу 2014. године у Сарајеву заједно са вршњацима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе.20140220_175750_resized

 

 

ШКОЛСКА ГОДИНА 2012/2013-

Обавештење о XVIII Републичком такмичењу за подручје рада хемија, неметали и графичарство за групу предмета ГРАФИЧАРСТВО

stampa

Министарство просвете и науке Републике Србије средњих стручних школа за подручје рада хемија, неметала и графичарство и за подручје рада геологија, рударство и металургија за групу металургија, организује XVIII републичко такмичење ученика за област графичарство.
Обавештавамо Вас да ће се XVIII републичко такмичење из подручја рада хемија, неметали и графичарство за групу графичарство одржати у Новом Саду 23, 24. и 25. априла 2013. године.

Домаћин овогодишњег такмичења је Техничка школа „Милева Марић – Ајнштајн“, улица Гагаринова 1.

Телефон за контакт је 021/6616-986 и 021/443-444, моб. тел 063/8293-902 (пом. директора Биљана Поповић) и 069/554-9919 (професор Владица Дојков).
Такмичење ће се одржати за ученике трећег и четвртог разреда, четвртог степена стручне спреме за образовне профиле:
– техничар штампе
– техничар графичке дораде
– фотограф
– техничар за графичку припрему
– техничар за обликовање графичких производа
и трећег степена стучне спреме:

Такмичење се састоји из теоријског и практичног дела
ТЕОРИЈСКИ ДЕО
ПРАКТИЧНИ ДЕО
обухвата садржаје из предмета: основи графичке техникеграфичко обликовање и писмотехнологија графичког материјалатехнологија образовног профила садржаји за практични део такмичења дефинишу се на основу садржаја програма наставе за наведене образовне профиле

 

Републичко такмичење ученика средњих стручних школа у подручју рада ТЕКСТИЛСТВО И КОЖАРСТВО

На самом југу Србије у севернозападном делу Врањске котлине, на левој обали Јужне Мораве сместило се Врање. Удаљено од границе са Бугарском 70 км,  од границе са Македонијом 40 км. Окружено планинама Пљачкоицом, Крстиловицом и Пржаром – прелепи град Боре Станковића, Коштане- Врање. Економски, културни и политички центар Пчињског округа.

Овогодишњи домаћин XIX републичког такмичења ученика средњих стручних школ у подручју рада текстилство и кожарство. 17.04. 2013 године са севера Србије из широке бачке равнице упутила се мала скупина у овај град, да представља нашу школу ,,Милева Марић- Ајнштајн”.

Првог дана домаћини су нас срдачно примили и угостили у просторијама своје школе.  Тога дана извучене су и радне комисије и изабран је одевни предмет који ће се шити.  По протоколу тог дана је била поставка изложбе ученичких радова у фискултурној сали школе. Проф. Јована Деспић са ученицама Моником Варга и Алисом Бачок из одељења Т43 била је идејни творац наше поставке, која је била прелепа, а инспирација је била краљица Елизабета прва.

У вечерњим часовима уприличена је представа ,,Коштана” у дому војске, а затим је уследила модна ревија ученика свих школа као и смаих домаћина. Наше манекенке Алиса Бачак и Александра Љубичић су биле веома запажене и предивно су изгледале. Сама представа ,,Коштана” извели су ученици домаћинске школе и верно су приказали обичаје и културу тога времена. Вече је употпуњено културно уметничким програмом и извођењем народних игара врањског краја

Други дан је био такмичарски и тога дана су сви ученици учествовали у својим дисциплинама.

Резултати које су постигли наши ученици су :

II место Јаноши Маријана (пракса конфекције) ментор Весна Вајнбергер

IV место Јокић Јелена (текстилни материјали) ментор Милан Станић

X  место Пушкарић Сања (моделовање одеће) ментор Јадранка Килибарда

VI место Тојага Катарина (кожарски материјали) ментор Мића Стојковић

VIII место Петрић Тања (кожарски материјали) ментор Ксенија Димитрић

Изложба  ученичких радова заузела је веома запажено IV место.

 

 Наградни конкурс  – Jazas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Омладина Јазас-а у сарадњи са Градом Новим Садом и Градском управом за Здравство, прузило је прилику средњосколцима и студентима да се на креативан нацин изразе на тему проблема болести зависности „Зумирај ризик“, а чији је циљ да се подигне свест о утицају психоактивних супстанци на здравље људи. Од преко 200 пристиглих радова 30 радова је било излозено у холу Градске куће, где је било и отварање, а још увек се налазе на Медицинском факултету.

Додељене су три награде, а наша ученица граф-а 41 Марина Геци засужила је треће место, новчану награду, изложбено место и њен рад ће бити увршћен на календар за идућу годину Јазас-а. 

marina i njen rad