учитавање

Oбележавањe дана Хосе Мартијa

Поводом обележавања дана Хосе Мартија 25.02.02022. библиотеку наше школе је посетио амбасадор Републике Кубе у Србији, Његова екселенција Гарсија Триста дел Тодо са супругом др Мајром Рејес  Рикардо. Том приликом, амбасадор се обратио пристуним ђацима, професорима и гостима истичући колико значај има Хосе Марти „најуниверзалнији Кубанац“ за кубански народ.

Директор школе, Жељко Савић је нагласио пријатељство две земље и два народа.

Поред амбасадора, у посети су били и народни посланик Љубиша Стојмировић који је председник Посланичке групе пријатељства са Републиком Кубом, као и представници покрајинске и градске власти.

Ученици наше школе,  Вељко Ђилас, Михајло Вјештица, Михајло Стојчић, Николина Дрлић, Виктор Кајдочи,  заједно са децом из удружења „Бегечка Нана“ су извели драматизацију стихова и биографских података из живота Хосе Мартија као и две фолклорне кореографије.

Повод за овај догађај је чињеница да школска библиотека од 1988. носи назив „Хосе Марти“ .

Учећи Мартијеве речи, ученици су схватили да су његови вредности слободе, части, достојанства универзалне и вечите. Учећи Мартијеве речи, ученици су схватили да су његови вредности слободе, части, достојанства универзалне и вечите.

библиотекар: Пламенка Лаћарац

 

 

Oдговорите