учитавање

НАШЕ УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ

Предузетништо

 

НАШЕ УЧЕНИЧКЕ КОМПАНИЈЕ

У овој школској 2021/2022 години смо основале две ученичке компаније „ Alisu ” и   Aja Toyz ”. Обе компаније су засноване на идеји Циркуларне економије. Циркуларна економија је кружна економија и базира се на одржавању и очувању животне средине.

Компанија „Alisa” се бави на решавању проблема брзе моде и одбацивања старе одеће и оне старој одећи дају нови живот. Ученице које спроводе и воде ову компанију су: Лана Добрић, Сара Попов, Ана Савковић, Ивона Аџић и Александра Радишић, ученице Т43 одељења.

Друга компанија “ Aja Toyz ”је ученичка компанија која се бави производњом играчка за децу. Али, то нису  обичне играче, већ имају и терапеутску причу. Свака играчка има своје име и „личну карту“ и на тај начин поможу деци да савладају одређене страхове. Девојке које воде ову ученичку компанију су: Ансатасиа Михајловић, Ања Радановић и Јелена Савић, ученице смера Дизајнер одеће Т43.

Обе компаније су у марту месецу учествовале на регионалном такмичењу ученичких компанија и имале запажене наступе.

Компанија „Aja Toyz” се пласира на Национално финале најбољих компанија  и самим тим ушла у 20 најболјих компанија Србије. Финале је одржано у периоду од 22.-24.05. у Беогруду. И ако нису освојиле место у међу три најбоље компаније, имале су изузетан наступ, побрале су симпатије многих присутних гостију такмичења. У категорији маркетинг изазова, освојиле су 1.место.

На истом такмичењу чланица тима, Анастасиа Михајловић, а уједно и ђак генерације за подручје рада Текстилство и кожарство  је проглашена за Младог лидидера у предузетништву у конкуренцији од око сто средњошколаца.

Оба тима су имала подршку својих наставница, менторки : Тање Ђаковић и Марине Прибиш , помоћне наставнице Милке Зарић и наставнице Маје Шолаје.

Марина Прибиш

 

Oдговорите