Летопис

Прочитајте овде.

Беби егзит 

Дана 08. и 09. јуна наша школа је учестволала на 12. Беби егзиту. Због временских услова ова манифестација се више пут одлагала да би се преселила на плато СПЕНСА. Протеклих година одржавала се на простору Петроварадинске тврђаве.

Наша школа је имала запажену модну ревију нашег текстилног смера.

 

Инсталације ученика граф 25 на Међународном фестивалу рециклажне уметности у Новом Саду

Ученици одељења граф 25 у сарадњи са менторима: Тијаном Пјешчић, Страхињом Апарац и Мирославом Раковић обликовали су инсталације од селектованог отпада где су типографски елементи сложени у форми абецеде. Подедељени у 6 група: ПАПИР, ДРВО, МЕТАЛ, ПЛАСТИКА, ТЕКСТИЛ И СТАКЛО добили су задатак да користећи искључиво отпад из своје групе дефинишу словне знакове и поређају их по абецедном редоследу на формату 1000×700.

Радови ученика послати на конкурс ушли су у селекцију радова који ће бити приказани на недељи ЕКО дизајна РЕ/8 Десигн Парк у културном центру од 06.-13. јула у оквиру групне изложбе Дисрепаир оф арт.

Поред тога, интернационални типографски сајт уврстио инсталацаије у најзанимљивија ручно рађена типографска решења фонтова.

no images were found

 

Светски дан заштите шума

Светски дан заштите шума обележава се 21.марта и циљ му је подсећање човечанства на значај шума и бројне користи које људско друштво у целини има од њих.

Ученици наше школе, шумарски техничари ШТ 31, заједно са предметним професорима Анкицом Ковачевић И Ивицом Јанкович присуствовали су обележавању тог дана у ШУ”Ковиљ”. Том приликом ученицима је одржано кратко интерактивно предавање на дату тему уз промоцију материјала.

Домаћини су исказали захвалност због посете и дружења, а ученици су стекли нова и проширили већ стечена знања.

 

Радио Телевизија Војводине

logortv

У петак, 22. 02. 2013. године нашу школу је посетила екипа Радио телевизије Војводине. Овај пут смо желели да испромовишемо наш смер техничар за обликовање намештаја и ентеријера. Представили смо овај смер на часу припреме производње где ученици самостално израђују елаборат у ком разрађују жељени елеменат намештаја од идеје до припреме целокупне документације потребне за производњу. Ученици су након тога снимљени и на часу рачунарства где раде на 3Д моделовању, као и у школској радионици где врше контролу израде производа.
Ову репортажу можете погледати на РТВ1 у емисији „Кад зазвони“ која се емитује недељом у термину од 10.30 часова. У емисији су учествовали помоћник директора Жељко Савић, предметни професор Тијана Ненадовић и ученици одељења ДТО41 и ДТО31. Причу је употпунио и наш бивши ученик Драган Љепић који се након завршеног школовања на овом смеру успешно бави приватним послом.

 

Школска слава Свети Сава

ДАНА 26.ЈАНУАРА 2013. ОБЕЛЕЖЕНА ЈЕ ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Свечаности су присуствовали ученици, професори, свештенство,уважени гости, пријатељи и кумови школе. Након светосавске молитве отпочео је главни део свечаности химном Светом Сави у извођењу хора наше школе којим је дириговала професорица музичке културе Александра Ђурић. Затим је уследило обраћање директора школе др Станка Матића, а потом су ученици наше школе извели драмски приказ “Снови Светог Саве”. Професори који су учествовали у реализацији овог приказа су Бранка Срдић Живановић и Весна Милошевић које су изабрале и драматизовале текст и припремале ученике. Професорка Јована Деспић се побринула за костиме, а професорица Бранка Савановић је осмислила сценографију. Гост приредбе је био председник удружења гуслара Војводине господин Веселин Вуковић.

Треба напоменути да је овом приликом кум школе, господин Влада Средојевић, власник фирме „ИНФОГРАФ-ГОТТИ“новчано наградио вредне и савесне ученике.

Ову свечаност посетио је велики број гостију , пријатеља школе и домаћих медија. Професор доктор, господин Синиша Севић председник Скупштине града Новог Сада, обратио се присутнима говором о важности просветног рада и духовности.

Ученици који су дали велики доприност у реализацији и извођењу представе су:

Дејан Богавац, Стефан Бероња, Стефан Стефановић и Рајко Димић ученици Н41, Милана Васић, Стефан Живанчев, Јелена Панић и Михајло Радовић ученици А41, Александар Маринков ученик Х41, Александар Марић ученик В42, Тамара Шустић ученица Т32, Милош Свилокос ученик А31, Алиса Бачак и Јелена Стевановић ученице Т43.

 

ОТВАРАЊЕ НАДОГРАДЊЕ ТШ „МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН“

 

ОСАМ ДЕЦЕНИЈА ТШ „МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН“