учитавање

ТАПЕТАР – ДЕКОРАТЕР

ТАПЕТАР – ДЕКОРАТЕР 

Тапацира и „пресвлачи“ намештај и делове ентеријера у стамбеним и јавним објектима, аутомобилима, аутобусима, возовима и другим превозним средствима shoutcast radio download for free. При свом раду користе шиваће машине, пнеуматске пиштоље, метар, лењир, оловку као и разне врсте материјала (сунђер, мебл штоф, кожу, филц, гуртне, опруге, лепак…) herunterladen.

  • Свој рад обављају у фабричким халама, занатским радионицама, као и директно на грађевинским објектима и превозним средствима
  • Школовање могу  да наставе на неким високим школама струковних студија

 

  • Ученици смера тапетар – декоратер се оспособљавају да током свог трогодишњег школовања постану мајстори за тапацирање намештаја, да уређују и тапацирају ентеријере појединих простора и да врше рестаурацију и преправку старог и оштећеног намештаја wordpress herunterladen mac. Погрешно је мишљење да су тапетари “они који лепе тапете”

 

Ученици матуранти, смера тапетар декоратер, одмах по завршетку школовања имају обезбеђено радно место herunterladen. Да је ово занимање интересантно и тражено  говори и пример где су представници привредних грана где се тапацира и рестаурира намештај  упутили захтев и молбу професорима да су потребни профили ових занимања video player handy kostenlosen.

Потражња за ученицима који желе да раде и током летњег распуста је велика јер их из фирме „Nobili divaini“ из Темерина, где су ученици већ радили праксу, зову да наставе да уче, усавршавају се и зарађују outlook 2007 kostenlos vollversion.

Да ће потражња за овим профилима бити актуелна и у најскорије време указује и чињеница да фирма „Ентеријер Јанковић“ гради нове погоне за производњу и тапацирање намештаја намењеног како за домаће тако и за инострано тржиште herunterladen.

Ученици ових профила су се самоиницијативно укључили у акцију поправке и тапацирања старог и оштећеног намештаја у виду хуманитарне помоћи угроженом становништву које је страдало од поплава herunterladen.

 

-НАСТАВНИ ПЛАН И ПРОГРАМ–>

OLYMPUS DIGITAL CAMERA k1