учитавање

Светосавска Академија

   Светосавској академији присуствовали су, и ове године, представници градске власти, свештенство, представници градског културног и јавног живота, представници Министарства просвете, чланови Универзитета у Новом Саду, директори основних и средњих школа као и кумови, пријатељи школе, наставници и ученици.

  Школски хор  извео је Химну Светом Сави, а након тога народну песму  Уснила је дубок санак и похвалну песму Богородици Агни Партене, која је компонована пре више од једног века у духу византијске црквене музике и коју је слушао и појао и наш светитељ Сава. Хором је дириговала професорка Александра Ковачевић.

  Представу Српска школа кроз векове осмислила је и режирала професорка Аленка Андулајевић, а костиме и сценографију урадиле су професорке Јована Деспић, Наташа Трајковић ,Наталија Богуновић и Јадранка Килибарда. Драмски приказ извели су ученици Гео11, Н11, Т23, Гео31, В31, К42, Граф41.Представа је осмишљена као као кратак приказ развоја српске школе од Светог Саве, преко ратова за ослобођење од Турака  и просветитељства па све до нашег доба.

Као и сваке године на крају свечаности кум наше славе уручио је поклоне одабраним ученицима наше школе.

Oдговорите