учитавање

Рељеф Милеве Марић – Ајнштајн

МИЛЕВА  МАРИЋ –  АЈНШТАЈН

Бисерни седеф у мислима

Анђеоска крила у лету

Кроз простор и време

Лику твом вајају рељеф.

 Рука твоја блажено прихвати

Прстен верности и вечности

За узвишену љубав и знање,

Славу прими побожно и смерно.

Тамо где си реч укоренила

Врт симбола расте до бескраја,

Светлост  којом си заискрила

Откључала је тајне свемира.

Ти, звездо блистава,

Прожимаш космичке висине

И у дијамантима почиваш

Снагом свога ума.

 

                                                     Радмила Сатарић

 

Ученици ликовне секције заједно са професорицом Јеленом Вуковић имали су идеју да ураде портрет Милеве Марић Ајнштајн на несвакидашњи начин.

Рељеф су представила на свечаном отварању у холу наше школе 14.маја 2014. Отварање је уприличио директор школе др Станко Матић као и бројне колеге и ученици.

Рељеф који смо представили резултат  је висемесечне преокупације, рада,талента и жеље да се идеја спроведе у дело. Рељеф  велицине 1.38 X 1.46 цм у потпуности смо реализовали од алуминијумских затварача за флаше. Затвараче смо марљиво сакупљали све док нисмо сакупили  потребну  количину да отпочнемо реализацију захтевног рељефа. Затвараче смо исправљали, секли на половине и четвртине, а затим смо четвртине савијали на шест  углова и све укуцавали ексерима за подлогу. Кренули смо од позадине ка Милевином  лику . Несебично смо користили ликовне елементе. Рељеф је урађен ахроматским вредностима сивих, беле и црне. Такође смо Милевино име урадили у стилском јединству од истог материјала.  Уз дружење и рад сваким даном смо  опажали  напредак и то нас је посебно инспирисало и мотивисало.

Похваљујем ученике који су својим несебичним радом учинили да наш ликовни рад изгледа управо онако како смо првобитно и замислили. Ученици су се поставили као прави професионалци чије сам мишљење и коментаре уважавала.

Ученици:

Т23 – Јована Сич, Јелена Сенић, Николина Секуловић, Драгана Николић, Александра Кронић, Данијела Нежић.

Т12 – Изабела Сабо, Невена Бабић

В22 – Кристина Радовановић, Петар Лукић.

Професор Јелена Вуковић

DSCN0443

OВДЕ прочитајте текст који су објавили медији о нама.

Oдговорите