Реч директора

ЕНТУЗИЈАЗАМ, СНАГА, УПОРНОСТ

„Ако желиш успех, нека ти он буде циљ. Једноставно ради оно што волиш, веруј у то и успех ће доћи сам од себе“.

(Давид Фрост)

  • Знамо да сте завршили Политехнички факултет и да сте докторирали на  Природноматематичком факултету, па нам реците шта Вас је инспирисало да се определите за ту област?

-Моја друга љубав је техника, а смисао за практичан рад сам наследио од оца и у кући радим све сам. 

  • Која је Ваша прва љубав?

-Још као дечак сам заволео спорт. Одлично пливам, скијам и био сам омладински првак Србије у џудоу и носилац сам црног појаса други дан. Када сам повредио менискус, престао сам да играм фудбал и постао  фудбалски судија. Судио сам фудбалске  утакмице највишег ранга такмичења. Захваљујући томе обишао сам готово све домаће стадионе и судио на многим важним утакмицама.

  • Који је Ваш основни принцип у спорту?

 -Мој основни принцип у спорту, као и у животу су озбиљност, коректност и правичност.

  • Како успевате да ускладите посао, спорт и породицу?

-Добром организацијом и планирањем може да се постигне све. Сматрам да је спорт најважнији чинилац који формира личност  у толерантног и доброг човека. Зато подржавам децу која се баве спортом,  јер спорт одржава психофизичку стабилност младих.

  • Доласком на чело школе имали сте реалне визије развоја и модернизације школе и наставе. Шта је до сада остварено?

-Успео сам да реализујем надоградњу школе која се припремала тридесет година. Наравно, постоји још неостварених пројеката који ће сигурно утицати на квалитет наставе. Планирамо опремање школе најсавременијим училима електронске конфигурације, а највећи пројекат је изградња ученичког интерната са тристотине лежаја.

  • На којим сте функцијама још ангажовани?

-Члан сам Националног просветног савета, председник Пословног удружења грађевинских и геодетских школа Србије, председник актива директора средњих школа јужнобачког округа и добитник сам Светосавске повеље као најбољи директор средњих школа за 2009. годину.

  • Где проналазите енергију за стално стручно усавршавање?

-Енергија је у природи и мојој породици.

Директора др. Станка Матића је неко некада назвао човеком који не може да тапка у месту, а колектив школе мисли да је он заиста такав човек.