учитавање

Практична настава ван школских радионица

 Блок наставa из предмета Екологија животиња, Дендрологија са фитоценологијом и Ловна зоологија

У оквиру редовне блок наставе из предмета Екологија животиња, Дендрологија са фитоценологијом и Ловна зоологија, ученици одељења ТЛР 21 и ТЛР41 са предметним професорима Јованов Тањом, Стојчевски Јованом и Јанковић Ивицом боравили су у посети главном граду дана 10.03.2016 године, где су обишли зоолошки врт, ботаничку башту, Калемегдански парк и многе друге културно-историјске знаменитости града.

 

Блок настава из Ловне кинологије

У оквиру редовне блок наставе из Ловне кинологије, одељење ТЛР 21, са предметним наставником Јанковић Ивицом, посетило је међународну изложбу паса CACIB 2015, која је одржана 27.09.2015 spiele kostenlos ohne anmeldungen. године на Новосадском сајму.

Invalid Displayed Gallery

 

Практична настава препарирања у Покрајинском заводу за заштиту природе

Ученицима друге године смера техничар за ловство и рибарство је 16.04.2014. у Покрајинском заводу за заштиту природе организована практична настава препарирања у оквиру предмета ловна зоологија siedler 2 downloaden. Препаратор Небојша Стојановић је објаснио технике препарирања. Показао је начин препарирања птица на фазану. Ученици су активно учествовали у препарирању и показали велико интересовање. Наставу је органзовала и реализовала наставница Маша Попара-Конаков app kostenlos musik herunterladen.

 

Блок настава под темом „Пливање, стрељаштво и скијање“

Блок наставу за подручје рада шумарство и обрада дрвета, смер техничар за ловство и риболовство по наставном плану и програму.

Разред ТЛР 11 је своју блок наставу (од 30 часова ) под темом „Пливање“ спровео на базенима СПЦ Спенс, где су ученици који су пливачи усавршавали једну од техника пливања „краул“док су непливачи били обучавани почетним вежбама које се примењују у тој фази обуке hardloopmuziek 2017.

Разред ТЛР 21 је своју блок наставу (од 30 часова) под темом „Скијање“ спровео на тзв. СКИ МАX машини која припада СКИ клубу Војводина.

Изванредна справа за учење како првих корака у скијању тако и за усавршавање технике gta 5 pc free play without download. Ученици су показали велико интересовање за овакав вид обуке као и напредак током блок наставе па се слободно може констатовати да су спремни да своје вештине које су стекли испробају и на правим ски стазама.

Треба похвалити и велику преданост инструктора који је обучавао наше ученике herunterladen.

Разред ТЛР 31 је своју блок наставу (од 30 часова ) под темом „Стрељаштво“ спровео у Стрељачком клубу Младост, Нови Сад. Ученици су у овом блоку имали обуку из гађања ваздушном пушком где су веома брзо савладали постављене задатке и почели са такмичењем у броју погођених кругова у склопу њиховог разреда sky go app download for free.

Блок наставу је реализовао професор физичког васпитања Дамир Дакић.

 

Практична настава на градилишту и асфалтној бази:

 

 

Блок настава на рибњаку у Бачком Јарку
default

За ученике треће године, смер техничар ловства и риболовства, организована је блок настава на рибњаку у Бачком Јарку.

Они су се у сарадњи са стручним лицем и предметним професорима упознали са изградњом рибњака и узгајањем различитих врста рибе и њиховог лова wo kann man ebook kostenlos downloaden. Други блок наставе одржан је у Петроварадинском риту где су ученици разгледали ловиште и упознали се са врстама које се у овом делу могу ловити, а које не и које су заштићене врсте. Трећи блок наставе одржан је у Чурушкој шуми и ученици су под покровитељством ЈП “Војводина шуме” активно учествовали у пошумљавању великог дела подручја Чуруг pc spiele kostenlosen vollversionen deutsch illegal.Ba

 
Ученици у посети фирми NOBILI DIVAINI из Темерин

У склопу стручне наставе ученици одељења Д22, тапетар декоратер, заједно са предметним наставником одлучили су да планирану наставу уместо у школским клупама проведу у погону фирме NOBILI DIVAINI из Темерина.

Радници су претходно били припремљени за посету ученика јер је посета била најављена nero 9 essentials kostenlos herunterladen. Ученици су могли да виде читав процес тапацирања намештаја ,од припреме па до готовог производа. Обишли су сва фабричка постројења и активно учествовали у појединим процесима производње.

Радници су били веома гостопримљиви према ученицима, а директор и руководство фирме заинтересовани су да у наредном периоду у плану проширења производње запосле поједине ученике тапетарског смера након њиховог завршеног школовања. Ученици су овом посетом и стеченим новим искуствима били презадовољни као и њихов предметни наставник Драган Матић.CAM02548 CAM02575