учитавање

Посета Медиа Инфо Центру, Нови Сад, Конференција „Дигиталије“

У просторијама спортско-пословног центра „Спенс“, у Новом Саду одржана је конфернеција под називом „Дигиталије“. Сама конференција се састојала из три дана (12-14.9.2018).
У току првог дана конференције „Дигиталије“. Одржано је више предавања о улози и значају неформалног образовања у ИТ сектору, а говорило се и о модерном начину образовања И скоријој будућности везаној за школство.
Други дан конференције „Дигиталије“ био је посвећен самој повезаности ИТ сектора и образовања. Било је прице како област информационих технологија захтева већи број стручњака него што тржиште тренутно нуди, а могло се чути и да формално образовање није једини начин да се уђе у информатички сектор. Будући да послодавци траже раднике који ће знати квалитетно да обаве радне задатке, па је програмерима често довољно и неформално образовање.
14. септембар је био последњи дан саме конференције, па је и сама атмосфера била опуштенија, самим тим је И интеракција публике И предавача била на завиднијем нивоу, у односу на прва два дана. Једна од тема завршног дана била је безбедност на интернету и злоупотребе са којима се корисници могу суочити на интернету.

 

Oдговорите