учитавање

XXIV Републичко такмичење ученика средњих стручних школа из подручја рада Шумарство и обрада дрвета

XXIV Републичко такмичење ученика средњих стручних школа из подручја рада Шумарство и обрада дрвета

 

У периоду од 08. до 10. априла 2022. године одржано је XXIV Републичко такмичење ученика средњих стручних школа из подручја рада Шумарство и обрада дрвета. Домаћин такмичења је била Шумарска школа из Краљева, која се потрудила да обезбеди све услове како би се успешно реализовало такмичење из свих дисциплина. У такмичењу је учествовало 11 школа (Суботица, Нови Сад, Апатин, Сремска Митровица, Београд, Крушевац, Сурдулица, Ивањица, Ужице, Крагујевац, Краљево), као и гости из иностранства (Чешка, Мађарска, Северна Македонија, Албанија, Бугарска). У истом периоду је одржано и Међународно такмичење “Млади секач“ из шумарских дисциплина, где је наш колега Мирослав Савић имао част да буде судија. Поздравна реч домаћина одржала се на летњој сцени у дворишту Шумарске школе и пригодним програмом најављен почетак такмичења, где су наступили школски хор и рецитаторско-драмска секција, као и певачи и играчи Културно-уметничког друштва “Абрашевић“. Директор школе Зоран Николић поздравио је учеснике такмичења, а такмичење је свечано отворио заменик градоначелника града Краљева Вукман Ракочевић.

Ученици су остварили одличне резултате. Нашу школу представљала је екипа састављена од најбољих ученика које су одабрали њихови ментори, а на челу тима били су директор Жељко Савић и помоћник директора Бранислав Дамјановић. Екипу су сачињавали ученици: Ања Марић – Дто41 (ментор: Анђела Обрадовић); Јована Перески – Дто41 (ментор: Анђела Обрадовић); Јелена Бурић – Дто11, Ивана Новак – Дто21, Драган Мишић – Дто31 (ментор: Јелена Булатовић); Тијана Маринчић – Дто41 (ментор: Верица Малинић); Тошица Миодраговић – Д32 (ментор: Стјепан Тот); Милица Ђурђевић – Д32 (ментор: Анђелка Радовановић); Катарина Плачков – Па41 (ментори: Мара Кораћ и Марија Мошорински); Валентина Ћурчић – Па41 (ментор: Верица Туцић); Влада Панић и Душан Козарчић – Шт21 (ментори: Анкица Ковачевић и Мирослав Савић).

Наши такмичари истакли су се у следећим дисциплинама:

Обрада дрвета

Техничко цртање:

  • 1. место – Ања Марић – Дто41

(ментор: Анђела Обрадовић)

Практичан рад – тапетар:

  • 2. место – Милица Ђурђевић – Д32

(ментор: Анђелка Радовановић)

Технологија материјала:

  • 3. место – Јована Перески – Дто41

(ментор: Анђела Обрадовић)

Пејзажна архитектура

Цвећарство и декоративна дендрологија:

  • 2. место – Катарина Плачков – Па41

(ментори: Мара Кораћ и Марија Мошорински)

Аранжирање биљног материјала:

  • 2. место – Валентина Ћурчић – Па41

(ментор: Верица Туцић)

У екипном пласману наши ученици донели су три пехара, освојивши друго место из области Пејзажне архитектуре и из области Шумарства, као и друго место на Међународном такмичењу “Млади секач“ из шумарског полигона.

Свечана додела награда одржана је у амфитеатру школе, након чега је уследила свечана вечера, а повратак кући смо оплеменили и посетом манастиру Жича.

Анђела Oбрадивић Јурик

Oдговорите