учитавање

Извештај спровођења ученичког програма  намењен оснаживању ученица „Girls Go Circular“

Извештај спровођења ученичког програма  намењен оснаживању ученица „Girls Go Circular“

Током октобра и новембра 2021. године на часовима Предузетништва спроведен је програм оснаживања ученица у области STEM дисциплина ( Наука, Технологија, Инжењерство и Математика). Према извештајима Европске комисије, жене представљају само 34 % дипломаца у STEM областима, и 18% стручњака у информационо- комуникационим технологијама.

Циљ овог програма је да приближи ученицама теме у области циркуларне економије и омогући им да кроз онлине модуле развију предузетничке и дигиталне вештине како би прошириле своја интресовања у различитим областима и повећале учешће жена у дигиталним и предузетничким сферама.

Ученице су имале прилике да прођу кроз следеће модуле : Увод у циркуларну економију, Метали и циркуларна економија, Мода и циркуларна економија, Преиспитивање пластике, Циркуларна економија за паметне телефоне и електронске уређаје, Роботика и циркуларна економија, Циркуларна економија хране у градовима..)

Учешће у овом пројекту су узеле ученице следећих одељења : Техничар дизајна одеће ( Т43 ),  Техничар моделар одеће ( Т42 ), Архитектонски техничар ( А42 ) и Геодетски техничар ( ГЕО 41 ). Укупно 69 ученица је у целости завршило пројекат и добило сертификат о познавању Циркуларне економије.

Пројекат је спровела наставница предузетништва Марина Прибиш.

 

У Новом Саду, децембар 2021.

 

Oдговорите